Batjes@Home 2020

Zedelgem is al eventjes Zetelgem geworden… Door de Coronacrisis kunnen de jaarlijkse Batjes in Zedelgem dit jaar niet in hun normale vorm doorgaan. Desalniettemin voorziet het Batjescomité een alternatief!

Aangezien de social/physical distancing regels niet gegarandeerd kunnen worden en de gemeente ook alle grote evenementen zoals markten, kermissen en optredens verboden heeft tot 31 augustus 2020, moest het Batjescomité creatief omgaan met dit nieuw gegeven om alsnog een leuk alternatief te kunnen aanbieden.

Thema

Elk jaar wordt er rond een bepaald thema gewerkt. Tijdens de vorige edities kwamen De Foute Batjes, De Reuze Batjes, ’t Zwien Deur De Batjes Jagen, Wild West Batjes… reeds aan bod.
Deze speciale editie krijgt de naam Batjes@Home.

BBQ @ Home met DJ livestream

Als we op publieke plaatsen geen Batjes mogen organiseren, dan komen de Batjes tot bij u thuis!
Vanaf maandag 13 juli kan u uw eigen BBQ pakket bestellen bij onze lokale handelaren dat u op zaterdag 15 augustus 2020 bij hen kan ophalen.

Prik deze datum dus in uw agenda en nodig uw “bubbel” uit om samen gezellig te BBQ’en. Verder zal de plaatselijke DJ Music Master Ward via Livestream uw Batjes@Home muzikaal inkleden. Ook aan het aperitief werd er gedacht… Wie Batjes zegt, zegt Piconbar…  De traditionele Picon
van Volleybalclub Packo Zedelgem kan ook online besteld worden.

#MijnBatjesloopZedelgem2020

Geen echte loopwedstrijd dit jaar, maar wel een virtuele!
Loop op zaterdag 14 augustus of zondag 15 augustus, op een tijdstip naar keuze, 5km of 10km op uw eigen parcours.

Deel uw prestatie met een unieke foto via Facebook met #MijnBatjesloopZedelgem2020 en tag Batjes Zedelgem. De sportieveling met de meeste shares/likes wordt verwend door een wijnpakket van de Zedelgemsewijnhandelaar Olivier Keersebilck van Olivino. Op STRAVA kan u alvast aansluiten op de club “Batjesloop Zedelgem”.

Zetelgem Anomalie

Het is al een abnormale editie van de Batjes… dus ook het Dorpsspel krijgt een nieuwe wending.

In Zetelgem Anomalie gaan de deelnemers in het dorp op zoek in de etalages van diverse handelaren naar zaken
die er niet thuis horen. Maak er met het gezin of vrienden een leuke wandel- of fietszoektocht van en maak kans om
één van de prachtige prijzen die door de deelnemende handelaren aangeboden worden.

Er is maar liefst 1.500 euro aan prijzen te verdelen! Deelnemen is volledig gratis. Het deelnameformulier zal op deze website gedownload kunnen worden.