Wild West Batjes 2019

De leden van het Batjescomité van de gemeente Zedelgem hebben niet stil gezeten de laatste weken. Het jaarlijkse Batjesweekend staat namelijk voor de deur en om tal van activiteiten vlot te laten verlopen, dient er tijdens de voorbereidingen heel wat te gebeuren.

Thema

Elk jaar wordt er rond een bepaald thema gewerkt. Tijdens de vorige edities kwamen De Foute Batjes, De Reuze Batjes, ’t Zwien Deur De Batjes Jagen, … reeds aan bod. Dit jaar werd er geopteerd voor de WILD WEST BATJES en zal alles in het teken staan van cowboys & indianen.

Nieuwigheden

Geen bekende Top DJ tijdens de retro fuif op vrijdagvond 9 augustus, maar wel lokale gevestigde waarden en een jong talent. Via de DJ-contest die eerder dit jaar georganiseerd werd, hebben we een nieuw, lokaal jong talent ontdekt, zijnde DJJO. Samen met DJ RASJA, BPM en CYRIX zal hij de sfeer in de tent op vrijdagavond creëren. Start om 21u op het schoolplein.

Daarnaast werd het parcours van de loopwedstrijd op zaterdag 10 augustus lichtjes herzien. Er wordt opnieuw een kidsrun georganiseerd, alsook een 5km en 10km run. Tevens maken alle deelnemers kans op een hotelarrangement in één van de Martin’s Hotels, aan de hand van een tombola op basis van hun borstnummer. Een reden te meer om deel te nemen en gezond te sporten!

Dit jaar voor de eerste maal geen vuurwerk op zaterdagavond!
Het traditioneel vuurwerk, maakt plaats voor een spectaculair alternatief. Op zaterdag 10 augustus pakken we uit met een Liquid Light Show. Aan de hand van oude projectoren en chemische reacties wordt de Sint-Laurentiuskerk ondergedompeld in een prikkelende en mysterieuze kleurenshow. Benieuwd wat dat zal geven? Breng dan vanaf 19u een bezoekje aan onze Sint-Laurentiuskerk!

De Batjes zijn elk jaar een groot succes dankzij de medewerking en steun van talloze sponsors en deelnemers! Het Batjescomité wenst hen hiervoor uitdrukkelijk te bedanken. Iedereen wordt uitgenodigd op zondag 11 augustus om 11u30 voor een Zedelgems Aperootje met concert van Chris Corn aan de batjescaravan. Het ideale moment om met alle Zedelgemnaars samen te komen.

Ook het dorpsspel van zondag 11 augustus wordt in een Wild West kleedje gegoten. Tijdens dit dorpsspel gaan we op zoek naar “De Cowboy van Zedelgem”, iemand die van alle markten thuis is dus. Door het uitvoeren van 12 verschillende opdrachten bij diverse handelaren en organisaties en het sprokkelen van overwinningspunten wordt de nieuwe trots van Zedelgem gekozen. Wie wint mag gaan dineren in restaurant Ter Leepe  bij onze eigen Zedelgemse sterrenchef Kristof Marrannes.

Het complete programma van Batjes 2019 kan je hier in primeur ontdekken. Binnenkort wordt deze folder bezorgd in elke brievenbus van Groot-Zedelgem.

Kom geregeld ook eens langs op deze website om meer nieuws te ontdekken.

Tot binnenkort!